RUNNING 101 || The 1st Lesson: To Wave or Not To Wave

RUNNING 101 - Tie Hyväksi Juoksijaksi Tervetuloa taas RTBW -blogiin! Nyt esittelen teille RUNNING 101 - Tie Hyväksi Juoksijaksi  -...

RUNNING 101 - Tie Hyväksi Juoksijaksi
Tervetuloa taas RTBW -blogiin! Nyt esittelen teille RUNNING 101 - Tie Hyväksi Juoksijaksi -uutuuden. Näissä osioissa kerron vinkkejä lenkkipolulle. Kuten tässä ensimmäisessä kirjoituksessa/videoissa, käyn myös muitakin kuin tekniikkaan liittyviä asioita läpi. Tie hyväksi juoksiaksi on muutakin kuin osata juosta hyvin.

Ensimmäisessä osuudessa katsotaan kaksi videota, jotka opettaa meille jotain mitä suomalaiset eivät lenkkipolulla useinkaan tee - vilkuttamista/tervehtimistä.

Ylemmässä videossa käydään läpi vilkuttamista/tervehtimisestä yleisellä tasolla ja alemmassa videossa kerrotaan selkeät säännöt vilkuttamiselle/tervehtimiselle. (Pahoittelen, että alempi video pitää klikata auki, koska se lähtee pyörimään automaattisesti aina kun sivuston aukaisee)

Asun "pienessä" kaupungissa Pohjois-Karjalassa, jossa itse en ole huomannut ihmisten tervehtivän toisiaan lenkkipolulla. Olen vakavasti miettinyt puuttuvani tähän asiaan tervehtimällä kanssa juoksijoita.

Olen huomannut lenkkipoluilla, että ihmiset katsovat toisiaan "mulkoillen" ja jopa arvostellen. Mulkoilu ilmapiiri voi lannistaa juoksian intoa jatkaa harrastusta. Varsinkin, jos on juuri aloittanut juoksemisen. Alussa minulla oli vaikeaa lähteä juoksemaan, koska häpesin itseäni ja tunnetta vahvisti muiden juoksijoiden mulkoilevat katseet (tai ainakin niiltä ne tuntui).

Tervehtimällä vastaantulevia juoksijoita voit piristää jonkun päivää tai saada uuden lenkkikaverin. Moikkaamalla/vilkuttamalla tuot juoksijoiden pariin yhteenkuuluvuutta. Saatat jopa antaa lisäintoa jatkaa juoksemista ja kehittää itseä.


  TOISEN VIDEON VOIT AVATA KLIKKAAMALLA ALLA OLEVAA KUVAA!Kumpaan sinä kuulut: heihin jotka tervehtii vai heihin jotka ei tervehdi lenkkipolulla?

You Might Also Like

2 comments

  1. Taidan olla se mulkoileva lenkkeilijä, eihän se olisi suuri vaiva hymyillä ja nyökätä päällä :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sie kuulut 99%:sti joukkoon sitten. :D Nyt vaan rohkeesti hymyä ja vilkutus vastaantulevalle lenkkeilijälle. ;)

      Delete