Voiko kurinalaisuus olla avain onneen?

Monissa taistelulajeissa tärkeässä roolissa ovat kurinalaisuus, järjestelmällisyys ja kunnioitus. Voisiko näiden kolmen asian oppiminen ja...

Monissa taistelulajeissa tärkeässä roolissa ovat kurinalaisuus, järjestelmällisyys ja kunnioitus. Voisiko näiden kolmen asian oppiminen ja sisäistäminen olla avain onneen? Voisiko itsessään kurinalaisuus olla avain onneen?


Oikeassa elämässä opiskelu, liikunta ja muut rutiinit ovat kiviä, jotka täytyy saada pinottua tasapainoon.

Aloitin asian pohdiskelun, koska yritän löytää opiskelujen alettua keinon yhdistää vanha arki ja uusi arki yhdeksi. En haluaisi joustaa terveellisistä elämäntavoista, joita olen alkanut oppia noudattamaan. Voisinko kurinalaisuudella yhdistää kaksi arkea ja jopa parantaa elämänlaatua entisestään?

Kuinka kurinalaisuutta voidaan tuoda arkeen ja elämään ylipäätään, on vaikea kysymys. Välttämättä se ei ole ehkä kysymyksenä vaikea, mutta toteutuksena se on. Olen oppinut juuri elämään uuden mallin mukaan ja nyt minun pitäisi taas muuttaa tapaani elää. Aikaisemmin olen aamupäivällä kirjoittanut blogitekstit ja valmistanut päivän ruoan. Iltapäivällä olen keskittynyt liikuntaan. Nyt minun tulisi lisätä päivään opiskeleminen.

Kuinka lisätä elämään kurinalaisuutta? 


Tässä postauksessa tulee nyt paljon kysymyksiä, koska kaipaan vastauksia. Saa vastata ken osaa. Mitä kurinalaisuudella tarkotetaan? Voisiko se olla yksinkertaisesti suunnitelma, jonka kirjoitan paperille ylös ja ajan kanssa siitä tulee elämäntapa. Sopimus, jonka teen itseni kanssa. Vai onko se vain tapa, jonka oppii jos oppii.

Olen alkanut toteuttaa itseni kanssa projektia nimeltä "kurinalainen minä". Kirjoitan paperille asiat, joita minun tulee sisällyttää arkeeni ja näistä asioista teen aikataulun/suunnitelman. Aikataulutan päivän niillä asioilla, joita minun tulee tehdä. Se tulee olemaan haastavaa ja todennäköisesti osittain tulen epäonnistumaan. Toivon kuitenkin oppivani jotain uutta.

Kun teillä tulee eteen elämänmuutos, kuinka sovitatte sen elämäänne? Mietin aina sitä kuinka pariskunta, joka on elänyt pitkään kaksin, sisällyttää lapsen elämään ja arkeen.

You Might Also Like

4 comments

 1. Mun mielestä arki ja koulu helpottaa rytmin ylläpitämistä. Lomalla kun ei ole mitään mikä pakottaisi ylös aamulla, niin terveelliset elämäntavat saattavat helpommin unohtua. Rytmi saattaa aluksi tuntua vaikealta sovittaa, mutta siihen tottuu ja onnistuu ihan varmasti. Pitää vaan ottaa se rennosti, eikä liian tarkasti heti vaan totuttautua. Itsekin kerään aina vähän liikaa tekemistä ja sitoutumuksia, mutta toistaiseksi pahemmilta burnouteilta selvitty. Se mikä itselle sopii vain kokeilemalla, mutta terveellinen ruokavalio on helppo toteuttaa kouluravintolassa, jossa tarjoillaan paljon kasviksia ja terveellistä hyvää ruokaa! Liika kurinalaisuus nappaa omaan nilkkaan jossain vaiheessa, että helpompi on aloittaa pienestä ja lisätä. Koulukaan ei onneksi ala ihan heti ensimmäisellä viikolla täydellä teholla, joten totuttautumiseen on varaa.

  Eli hyvällä meiningillä vaan kohti uutta !

  http://bluehiraeth.blogspot.fi

  ReplyDelete
  Replies
  1. Hyviä ajatuksia. Koulu rytmittää mukavasti arkea. Itsellä ehkä vaikeuksia tuo, kun aikaisempi työ ei ole niin vahvasti säännösyellyt tekemisiä ja oli paljon joustavampaa. Tuo on täyttä totta, että koulussa terveellisesti syöminen helpottuu. Tarjolla paljon kasviksia, salaatteja ja ennen kaikkea se on myös edullista.

   Delete
 2. Minulla itselläni oli samaa ongelmaa, kun aloitin työt! Tulihan sitä nöhvötettyä sängyllä ensimmäisten työpäivien jälkeen, kun oli tottunut siihen työttömän arkeen. Jotenni sitä vain sai kerättyä itsensä parin ensimmäisen raskaan viikon jälkeen ja rytmi helpottuu! :D Itsellänikin on vielä edessä se, miten saan aikaa kahdelle työlle, parisuhteelle, harrastuksille ja itsensä hemmottelemiseen... Ihminen on kuitenkin sopeutuva erilaisiin elämäntilanteisiin ja aika näyttää, kuinka hektisessäkin elämässä saa asiat järjestettyä itselleen parhaalla tavalla. Jos ei niin viimeistään burnout auttaa! :D

  ReplyDelete
  Replies
  1. Mä en ymmärrä miten sie yhdistät nuo kaiket. :D Hullukshan siinä tulee. Toivottavasti sulla on sitten aikaa kahvitteluunkin joskus. :D Ihminen sopeutuu ja tottuu ajan kanssa kaikkeen... I hope so ainakin! :D

   Delete